EdVisto Finlandia

Suomalainen koulutus saapuu Kolumbiaan

EdVisto kutsuu 100 kolumbialaista koulua kokeilemaan maksutta edvisto.com:ia, YouTuben ja Facebookin yhdistelmää kouluille.

Suomalaisessa yrityksessä kehitetty EdVisto on digitaalinen alusta, jossa yhdistyvät maailman vanhin tarinankerronnan menetelmä ja nykypäivän teknologia sekä sosiaalinen media innovatiivisena oppimisratkaisuna 2000-luvun oppilaille.

Tällä hetkellä yritys on laajentumassa Kolumbiaan ja Latinalaiseen Amerikkaan, ja se kutsuu 100 kolumbialaista koulua käyttämään alustaa ilmaiseksi vuoden 2018 loppuun saakka. EdVisto kehottaa kaikkia kiinnostuneita yhteisöjä yhteistyöhön esittelemään suomalaisen koulutuksen ja teknologian uutta ekosysteemiä.

Joni AlWindi, yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja, kertoo, että konsepti on peräisin suomalaisesta yliopistotutkimuksesta: “konseptia ja EdViston prototyyppiä kehitettiin yhteistyössä professorien ja opiskelijoiden kanssa viidessä maasta toteutetussa tutkimuksessa vuosina 2008-2014. Tutkimuksen pohjalta syntyi kansainvälisen jakamisen pedagogiikan malli (Global Sharing Pedagogy). Vuonna 2014 Helsingin yliopisto valtion tukemana päätti kaupallistaa tutkimuksen perustamalla yrityksen, joka on kehittänyt konseptia viimeisimmän teknologian ja suomalaisen pedagogiikan mukaisesti kansainvälisessä ympäristössä jo kolme vuotta.”

Viime vuonna Suomi juhli 100-vuotista taivalta itsenäisenä valtiona ja juhlisti sitä keskeisellä tekijällä suomalaisen koulutuksen onnistumisessa, yhteisöllisyydellä, “yhdessä” -teeman mukaisesti. Keskittymällä nyt Kolumbiaan ja Latinalaiseen Amerikkaan EdVisto haluaa laajentaa tätä juhlaa kaikkiin yhteisöihin, jotka ovat kiinnostuneita tekemään yhteistyötä suomalaisen koulutuksen ja teknologisen ekosysteemin luomisessa.

Mikä on EdVisto?

EdVisto on selainpohjainen alusta, joka on optimoitu mobiililaitteille. Oppilaat luovat sisällön itse videoihin, kun opettaja edistää oppimisprosessia ohjaajan roolissa sekä virtuaalisessa että fyysisessä ympäristössä.

Alusta on suunniteltu oppimiseen ja se keskittyy erityisesti yhteistoiminnalliseen ja luovaan oppimisprosessiin.

Miten se toimii?

Oppilaat kokoavat videomateriaalia opettajan esittämästä aiheesta tai ilmiöstä. Opettaja on jatkuvassa vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa, ohjaa oppimisprosessia ja motivoi eteenpäin sopivien kysymysten avulla.

Painopisteessä on oppiminen yhteistyössä luomalla omaa sisältöä sekä sen esittäminen muille oppilaille. Yhteistyötä pyritään laajentamaan alustalla myös luokan ulkopuolelle erityisellä ominaisuudella eli hakutoiminnolla, joka yhdistää opettajia ja oppilaita muiden koulujen ja maiden kanssa.

Miten EdViston käyttäjäksi pääsee?

Voit rekisteröityä täällä: www.edvisto.com

Miten EdVisto syntyi?

EdViston taustalla oleva pedagogiikka pohjautuu seitsemän vuoden käytännön tutkimukseen yhteistyössä Helsingin yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Stanfordin yliopiston kanssa. Tutkimusprojekteissa pyrittiin vastaamaan 2000-luvun opetuksen tarpeisiin ja kehittämään oppimismenetelmä uudelle sukupolvelle.

EdVisto syntyi yhdistämällä perinteinen tarinankerronta ja nykypäivän some-maailma tehokkaaksi oppimismenetelmäksi, josta on tullut tärkeä osa nykyajan opetusta.

Prototyypistä kehitettiin vahvasti pedagogiikkaan pohjautuva videoratkaisu, jonka avulla oppilaat voivat oppia kriittisiä 2000-luvun aktiivisen kansalaisen taitoja globaalissa yhteiskunnassa. Tämä ratkaisu luotiin akateemisesti validoiduksi keinoksi motivoida, osallistaa ja innostaa kouluoppimiseen.

Mielenkiintoista aikaa Kolumbialle ja Suomelle

Kolumbia julistautui hiljattain Latinalaisen Amerikan koulutuksen johtajaksi vuoteen 2025 saakka ja etsii alan innovaatioita maailmanlaajuisesti, erityisesti Suomesta.

Suomi on herättänyt kiinnostusta maailmalla opetusalan johtavana maana PISA-kokeiden tulosten ansiosta sekä sen ainutlaatuisesta lähestymistavasta koulutuksen kehittämiseen viime vuosikymmeninä.

Kun Suomen suurlähetystö avattiin viime vuoden lopulla Bogotassa, koulutus on nähty tärkeänä aiheena kahden maan välisessä yhteistyössä.  

Lisätietoa:

Paola Ramírez
Viestintäpäällikkö, Kolumbia
comunicaciones@edvisto.com

Joni AlWindi
EdViston toimitusjohtaja ja co-perustaja
joni@edvisto.com

www.edvisto.com/press
www.facebook.com/edvistocol
@edvistocol

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •