Finnkino koolulaisnäytös

Finnkino ja EdVisto aloittavat yhteistyön koululaisnäytöksissä

EdVisto aloittaa yhteistyön Finnkinon kanssa, jonka yhtenä tehtäväalueena on järjestää koululaisille elokuvanäytöksiä. Tavoitteena on, että Finnkinossa vierailevat koululaisryhmät hyödyntävät elokuvan katsomiskokemuksensa pedagogisesti mielekkäällä tavalla, jolloin hauska ja viihteellinen elementti yhdistyy oppimiseen EdViston digitaalista työkalua käyttäen. 

HELSINKI, 21. helmikuuta 2018 – Finnkino ja EdVisto aloittavat yhteistyön, jossa koululaisille järjestettyihin näytöksiin liitetään mahdollisuus oman pienoiselokuvan luomiseen. Yhteistyö tähtää elokuvien ja pedagogiikan yhdistämiseen ryhmille sopivalla tavalla. Tarkoituksena on, että Finnkinossa esitettävää elokuvaa katsotaan tietystä opetuksellisesta näkökulmasta tai, että sen teemaa käsitellään jälkikäteen valitun ilmiön pohjalta. Kun elokuvan sanomaa käsitellään luomalla oma videotarina, elokuvan katsominen ei jää pelkästään elokuvateatteriin vaan oppilaat oppivat analysoimaan näkemäänsä ja kokemaansa. Koululaisnäytöksiä järjestetään päiväkodeille, peruskouluille, ammattikouluille ja lukioille.

Koululaisnäytökseen tullessaan ryhmät saavat kaupan päälle tunnin pituisen tilavuokran, jonka voi käyttää omien EdVistolla luotujen videoiden katsomiseen elokuvateatterin valkokankaalta. Tilavuokra on mahdollista käyttää heti oman koululaisnäytöksen yhteydessä tai jonain toisena valittuna ajankohtana vuoden 2018 aikana. Tarjous on voimassa kaikissa Finnkinon teattereissa ympäri Suomen.

“Se, minkä moni aikuinen näkee pelkkänä viihteenä, tarjoaa usein lapsille ja nuorille enemmän tietoa maailmasta kuin se, mitä koulussa opetetaan. Meille on hyvin innostavaa pystyä yhdistämään Finnkinon mahtava viihdetarjonta EdViston pedagogiseen tarinankerronnan malliimme. Toivomme, että opettajat, koulut ja kaupungit tulevat arvostamaan tätä hienoa mahdollisuutta yhdistää lasten kiinnostus ja näkemys elokuvamaailmasta opetusmaailmaan.”, sanoo Joni AlWindi, EdViston toimtusjohtaja.

Mediayhteyshenkilö
Joni AlWindi, toimitusjohtaja
Puhelin: +358 458 440 044
Sähköposti: joni@edvisto.com
Lehdistöpaketti: www.edvisto.com/press

Tausta
EdViston takana oleva yritys, DiSEL21 Oy, perustettiin vuonna 2015 yhdessä Helsingin yliopiston kanssa vastaamaan 2000-luvun opetuksen tarpeisiin. Vahvasti pedagogiikkaan perustuva videokerronnan alusta pohjautuu Suomen uuteen opetussuunnitelmaan, OPS2016, ja tukee tehokkaasti oppilaiden tulevaisuuden taitojen kehittymistä sekä heidän kasvamistaan aktiivisiksi maailmankansalaisiksi.

OPS2016:n mukaan tavoitteena on tarjota oppilaille monipuolisia oppimisympäristöjä ja työskentelyä pyritään säännöllisesti viemään ulos luokkahuoneesta. Opetuksen keskeisenä tavoitteena on luoda perusta oppilaan laajan yleissivistyksen muodostumiselle sekä maailmankuvan avartumiselle. Innovatiivisten ratkaisujen löytäminen edellyttää, että oppilaat oppivat näkemään vaihtoehtoja ja yhdistelemään näkökulmia ennakkoluulottomasti ja voivat käyttää kuvittelukykyään olemassa olevien rajojen ylittämiseen.

Finnkinon viihdetarjonta innostaa koko Suomen oppilaskuntaa tuomalla laajan valikoiman huippuluokan elokuvia Suomen elokuvateattereille. Finnkino järjestää koululaisnäytöksiä arkisin klo 8.00 – 17.30 välisenä aikana. Koululaisnäytöksiä järjestetään päiväkodeille, peruskouluille, ammattikouluille ja lukioille. Elokuvia katsomalla oppilaat oppivat muun muassa käsittelemään erilaisia tunnetiloja ja saavat erilaisia näkökulmia asioihin.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •