image001

EdVisto jäsenenä EU-komission ViSuAL-hankkeessa

– Tähtää videoiden kokonaisvaltaiseen pedagogisen käytön kehittämiseen opetuksessa

EdVisto osallistuu Euroopan eri maiden yhteiseen ViSuAL-hankkeeseen, jossa kehitetään videoiden hyödyntämisen malleja osana opetusta. Euroopan laajuisesti on tarve kehittää opettajien osaamista yhteisöllisten videotyökalujen käytössä tavalla, joka kehittää oppilaiden työelämässä tarvittavia taitoja, kuten ongelman ratkaisua ja kriittistä ajattelua.

HELSINKI, 26. helmikuuta 2018 – EdVisto vieraili toissa viikolla Hollannissa käynnistämässä yhteensä 11 korkeakoulun ja yrityksen välistä ViSuAL (Video-Supported Education Alliance) -hanketta. Hanke on osa EACEA:n Erasmus+ -ohjelmaa ja siihen osallistuu kuusi maata Euroopasta. Kolmivuotisessa projektissa ovat EdViston lisäksi mukana muun muassa Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tarton yliopisto, Aeres ammattikorkeakoulu Hollannista ja Évoran yliopisto Portugalista. Tarkoituksena on tutkia ja kehittää videoperustaisen yhteistoiminnallisen oppimisen malleja ja lisätä muun muassa opettajaopiskelijoiden tietoisuutta menetelmästä tulevaisuuden taitojen edistämisessä. 

“Opettajankoulutuksessa tulisi pyrkiä siihen, että opettajat ovat opetusteknologian käytössä jopa aikaansa edellä, jotta he pysyvät teknologian parissa kasvaneiden opiskelijoiden “vaatimusten” tahdissa opetusmenetelmiä valitessaan. Vaikka teoreettinen tieto on vahvasti arvostettua, niin videoiden käyttö opetuksessa mahdollistaa praktisen tiedon lähteille pääsyn etenkin käsillä tekemisen aloilla, kuten terveydenhuollon koulutuksissa. Osaamisen voi osoittaa muutenkin kuin kirjoittamalla, joten videoiden käyttö mahdollistaa osallistumisen ja osallistamisen erilaisille oppijoille”, kertoo hankkeeseen osallistuva yliopettaja Sirpa Laitinen-Väänänen JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

EdVisto on saanut tähän mennessä erittäin hyvää palautetta Euroopan ViSuAL-hankkeeseen kuuluvista ammattikorkeakouluista. Videolla Frank de Jong Aeres ammattikorkeakoulusta Hollannista kertoo ensivaikutelmistaan EdVistosta: https://edvisto.com/story/WmeJejDg

EdViston toimitusjohtaja Joni AlWindi kommentoi hanketta näin: “on inspiroivaa, että tutkimustasolla on jo päästy hyvin pitkälle videon käytön eri mahdollisuuksista opetuksessa. Haluamme vahvasti kannustaa siihen, että teoreettinen tieto pääsisi nopeammin ja tehokkaammin käyttöön isolla skaalalla sekä selkeänä ja vahvana pedagogisena pakettina esitettynä. Pyrkimyksenä on, että opettaja-, koulu- ja kaupunkitasolla ymmärrettäisiin mahtavat hyödyt, joista jo tiedetään niin paljon, ettei ole syytä olla ottamatta näitä tuotteita käyttöön virallisina opetustyökaluina. ViSuAL-hanke on juuri sitä mitä Euroopassa tarvitaan, ja erityisesti vahvana esimerkkinä maailmalle.”

Mediayhteyshenkilö
Joni AlWindi, toimitusjohtaja
Puhelin: +358 458 440 044
Sähköposti: joni@edvisto.com

Tausta
Digitaalinen tarinankerronta on tieteellisesti osoitettu motivoivaksi ja innostavaksi opetusmenetelmäksi. EdViston takana oleva yritys, DiSEL21 Oy, jatkaa sen kehittämistä ja tuomista käytännön tasolla koulumaailmaan. EdVisto yhdistää perinteisen tarinankerronnan ja nykypäivän some-maailman tehokkaaksi oppimismenetelmäksi, josta on tullut tärkeä osa nykypäivän opetusta.

DiSEL21 Oy perustettiin vuonna 2015 yhdessä Helsingin yliopiston kanssa vastaamaan 2000-luvun opetuksen tarpeisiin. Seitsemän vuoden yliopistotutkimuksen jälkeen DiSEL21 tuo markkinoille vahvasti pedagogiikkaan perustuvan videokerronnan alustan, joka tukee tehokkaasti oppilaiden tulevaisuuden taitojen kehittymistä ja heidän kasvamistaan aktiivisiksi maailmankansalaisiksi.

Lue lisää osoitteesta: www.edvisto.com

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •