kide science fondo

EdVisto ja Kide Science aloittavat yhteistyön Kolumbiassa

EdViston aloitettua toimintansa Kolumbiassa useat suomalaiset koulutusvientiyritykset ovat saapumassa maahan markkinoimaan suomalaista koulutusfilosofiaa.

Kuluvana vuonna EdViston ensimmäinen yhteistyökumppani on Kide Science, suomalaisyritys, joka järjestää lasten tiedekerhotoimintaa. Pedagoginen malli on suunnattu päiväkoteihin ja pienten lasten vanhemmille, jotka haluavat ruokkia lasten innostusta tieteen maailmaan. Kide Science vieraili Taller de Arte Arco Iris -päiväkodissa aloittamassa tiedekerhojen pilottihanketta maaliskuussa 2018.

Olemme erittäin iloisia voidessamme kutsua Kide Science yhteistyökumppaniksi pyrkiessämme luomaan vahvaa koulutuksen ekosysteemiä Kolumbiaan. Haluamme viedä eteenpäin suomalaista pedagogisesti korkealaatuista innovaatiota, joka yhdistää leikin ja tutkimisen taidot. Kide Sciencen varhaisessa konseptissa on pilotoitu videon käyttöä EdViston alustalla, ja olemme voineet ylpeänä seurata, miten nopeasti ja tehokkaasti konsepti on kehittynyt tutkimuksesta käytäntöön. Konseptissa inspiroidaan lapsia hienolla tavalla tutkimuksen pariin huomioimalla heidän luontainen taipumuksensa oppia uteliaisuuden ja tutkimisen kautta, kun hyvin suunniteltu pedagoginen menetelmä toimii stimulaattorina“, kertoo Joni AlWindi, EdViston toimitusjohtaja.

Suomalaisten varhaiskasvattajien opastuksella 3-8 -vuotiaat lapset pääsevät ryhtymään tutkijoiksi jo ennen kouluikää.

Pedagoginen innovaatio on syntynyt yrityksen perustajan, Helsingin yliopiston tutkijan Jenni Vartiaisen, väitöstutkimuksen pohjalta. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus pienten lasten luonnontiedekasvatuksesta ilmiöoppimisen ja leikillisyyden kautta.

Kide Sciencen kerhoissa lapset ja kasvattajat voivat auttaa lasta sytyttämään luonnontieteitä kohtaan innostuksen, joka säilyy läpi elämän. Kuluvan vuoden alussa elämyksellinen luonnontiedeoppiminen pääsi myös laajan yleisön nähtäväksi, sillä YLE:n Pikkukakkosen Tiedonjyvä-ohjelmassa esitellään konseptia valtakunnallisesti.

Kide Science on kehittänyt myös digitaalisen oppimisympäristön, jossa lapset voivat Supralaakson fiktiivisessä maailmassa oppia luonnontieteitä leikin, luovuuden ja draaman kautta. Tarkoituksena on tukea lapsen luontaista innostusta tieteitä kohtaan. Tutkimusten mukaan tämä innostus säilyy aikuisuuteen saakka.

EdVisto ja Kide Science sopivat myös menetelmällisesti hyvin yhteen: “EdVisto mahdollistaa hienolla tavalla pientenkin lasten omien havaintojen dokumentoinnin ja keskinäisen kommunikaation vaikka kirjoitustaitoa ei vielä olisikaan. Etenkin tutkivan tiedekasvatustoiminnan tueksi suosittelisin sitä erittäin lämpimästi”, sanoo Jenni Vartiainen, Kide Sciencen pedagoginen johtaja.

Suomalaisen, koulutusvientiä edistävän Education Finlandin, ulkoministeriön sekä kulttuuri- ja opetusministeriön tukema Kide Sciencen ja EdViston yhteistyö pyrkii tuomaan Kolumbiaan suomalaista opetusfilosofiaa.

Lisätietoja:

Joni AlWindi, EdViston toimitusjohtaja
Puhelin: +358 458 440 044
Sähköposti: joni@edvisto.com

Sari Hurme-Mehtälä, Kide Sciencen toimitusjohtaja
Puhelin: +358 44 531 5134
Sähköposti: sari@kidescience.com

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •