Hattula collage

Hattulan kyläkouluissa panostetaan uusiin opetusmenetelmiin

EdVisto Road Show pääsi vierailemaan Hattulan kunnan kahdessa alakoulussa 13.10.2016. Hattulan kunta haluaa aktiivisesti panostaa teknologian hyödyntämiseen opetuksessa ja kouluihin on hankittu sitä tukemaan tarvittavia laitteita. Koulukiertueeseen osallistui päivän aikana kaksi kyläkoulua, Lepaan koulu ja Nihattulan koulu.

Lepaan kouluHattulan kiertue alkoi Lepaan koulusta, jossa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat aloittivat EdViston kokeilun tableteillaan. Oppilaiden videotarinaprojektin aiheena oli “Voimaeläin” eli jokin todellinen tai kuviteltu eläin, joka voi esimerkiksi auttaa ihmisiä jotenkin. Myöhemmin samaan sessioon osallistuivat myös kolmannen luokan oppilaat, joilla oli käytössään Chromebookit. Oppilaat lähtivät reippaasti mukaan tarinoiden luomiseen ja he kuvasivat niitä myös luokan ulkopuolella. Isommat oppilaat saivat siten opastaa pienempiä oppilaita.

Nihattulan koulussa pidettiin työpaja kuudesluokkalaisten kanssa. Oppilaat olivat juuri kuvanneet materiaalia elokuvaan, jonka he olivat itse käsikirjoittaneet. Työpajassa oppilaat tutustuivat EdViston tarinatyökaluun, johon he saivat hetkessä ladattua omat kuvamateriaalinsa ja editoitua yhteisen tarinan. Tässä haasteena oli, että kaikki 12 oppilasta työstivät samaa tarinaa samaan aikaan, joten EdViston tiimi pääsi neuvomaan, miten eri ryhmät voivat työstää eri kohtauksia muokkaamatta muiden kohtauksia. Näin ison ryhmän yhteistyötaidot tulivat myös kunnolla testattua. Elokuva sisälsi jännityksellisiä elementtejä ja sitä oli kuvattu sekä oppilaan kotona että koulussa. Kun taustamusiikki oli lisätty, aikaa oli vielä runsaasti. Koko työpajan väki katsoi juuri valmistuneen elokuvan lopuksi isolta screeniltä, jolloin oppilaiden yhteishenki näytti tiivistyvän hienosti. Palautesessio koko ryhmän, opettajan ja myös koulun johtajan kanssa oli hyvin positiivinen ja todettiin, että yhdistelmäluokkien toimintamallia voisi hyödyntää videoprojekteissa eli yhteistyötä eri ikäisten oppilaiden kesken. Kun oppilaat toimivat toistensa tuutoreina, digiloikka tapahtuu sujuvasti.

Nihattula kyläkouluIltapäivällä Hattulan kunnalla oli VESO-tilaisuus, jota EdVisto-kouluttaja Saara Viteli johti Aleksi Komun kanssa. EdViston toimitusjohtaja Joni AlWindi oli kutsuttu puhumaan päivän kouluvierailuista ja näyttämään, mitä oppilaat olivat tehneet vierailun aikana. Muutaman minuutin pituinen videotarina Nihattulan työpajasta katsottiin mielenkiinnolla. Vanhemmille järjestettiin lisäksi iltatilaisuus, jossa haluttiin huomioida EdVistoa kokeilleiden opettajien kokemukset. Nihattulan koulun johtaja ehdotti sellaista ideaa, että pienissä kouluissa isommat oppilaat voisivat opettaa alempien luokkien oppilaita käyttämään uusia sovelluksia.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •